Bine ati venit la Arta

Acest proiect este un efort de grup major cu contribuabili din toate colturile lumii (credite). Echipa: Kevin Kelly (SUA), Charles Stein (Statele Unite ale Americii), Francis si Martha Kelly (Marea Britanie), Olivier Blanc (Franta), Lucia Cardellini (Italia), si Jordi Merce Alabern (Spania), Claudia Solacini (Italia), Angela Demutskiy (Statele Unite ale Americii), Jana Talkenberg (Germania), Julia Slupska (Polonia), si Elena Sharnova (Rusia). Acestea sunt principalii contribuitori, dar multe persoane suplimentare au furnizat imagini si informatii in ultimul deceniu.

Am descoperit mai intai arta de a Elisabeth Louise Vigee Le Brun, artistul portretul franceza, in 1990 la Muzeul de Arta Kimbell in Ft. Worth, TX. In timp ce in roaming galeriile am ajuns fata in fata cu acest portret de sine a 26 de ani Vigee Le Brun, pictat in anul 1781. Aceasta este una dintre acele portrete neobisnuite pe care nu se poate uita. Un portret care va permite sa vedeti chiar in sufletul acestui artist care a trait acum 200 de ani.

Scopul site-ului este de a raspandi o parte din magia artei Vigee Le Brun lui in jurul valorii. De colectare a inceput in octombrie 1996, cu numai 20 de imagini. Dupa paisprezece ani pe acest site cuprinde in prezent 568 din picturile ei si povestile lor.

Surse de informatii cu privire la activitatea de Vigee Le Brun sunt inca limitate, dar picturile ei apar in multe muzee de arta mari si mici din toata lumea. Autobiografia ei este un excelent citit si daca acopera evenimente, oameni si stilul de viata din Europa si Rusia in secolul al 18-lea si inceputul secolului al 19-lea. Vigee Le Brun cunoscut si pictat portrete ale unor figuri proeminente multe in Europa si Rusia, de la aproximativ 1770 - 1835.

Ca un monarhist, Vigee Le Brun a fugit Franta la inceputul revolutiei. Ea a trait o aventura in exil timp de 12 ani care calatoresc in Europa crescand in acelasi timp si faima ei avere. In timpul calatoriilor sale a devenit membru al Academiilor din Florenta, Roma, Bologna, Sankt Petersburg si Berlin. Vigee Le Brun a fost unul dintre cele mai cererii portret artisti din timpul ei. Ea a completat peste 900 de picturi, inclusiv 700 portrete. Aceasta a inclus multe autoportrete, 30 portrete de prietenul ei Marie Antoinette si 67 portrete in timp ce traiesc in Rusia timp de sase ani. Vigee Le Brun a fost o inteligent, talentat femeie, distractie iubitoare si exceptionale, care sa bucurat de viata si oamenii pe care ii pictat si stia. Ea a fost admirat de toti cei care stiau de talentul ei.

Acest site sarbatoreste povestea spune puterea a portretului. Portrete Vigee Le Brun sunt unica si captivanta. Ea a plecat la lungimi de mare pentru a face fiecare portret se potrivesc obiectul si spuneti un pic de poveste sitter. Prezinta si elemente de recuzita sunt unice si potrivite pentru fiecare persoana a pictat. Fiecare pictura pot fi potrivite pentru perioadele in calatoriile ei in timpul si dupa Revolutia franceza si de a povesti care apar in autobiografia ei despre prieteniile din oamenii pe care ii pictat.

Imagini alb-negru, unele de o calitate inferioara, au fost incluse pentru a spune povestea completa. Site-ul include biografii si articole cu privire la activitatea de Vigee Le Brun si cinci carti complet pe artist. Unul dintre elementele cele mai interesante de pe site-ul este o copie a Memorii Vigee Le Brun lui. Am inclus un actualizate si consolidate ghidul de muzeu pentru picturile sale in Statele Unite si de peste mari, precum si o actualizare Lista cronologica a picturile (punctul meu favorit), cu link-uri active la picturi si de informatii la acest site. Lista propria Vigee Le Brun a fost completata si adnotate pentru a produce aceasta versiune. "Vigee Le Brun la TEP" este un alt plus unic la site-ul. Acest muzeu virtual prezinta cele patru Vigee Le Brun tablouri de la Muzeul Metropolitan de Arta din setarile lor naturale. O alta sectiune cheie a site-ului este lista lui Charles Stein pictura adnotat. Charles a compilat detalii ample referitoare la fiecare dintre picturile Vigee lui Le Brun. Lucia Cardellini intreaga Teza de doctorat cu privire la arta de a Vigee Le Brun este acum inclus la acest site. In plus, site-ul prezinta, de asemenea, o serie de galerii de constructii, care includ autoportrete, portrete de fiica ei, desene, portrete ale Reginei Maria Antoaneta, si portrete ale Vigee Le Brun de alti artisti. Aveti posibilitatea sa dowload acum un fisier PDF si a vedea miniaturile din Galeria completa de picturi Vigee Le Brun lui.

Va multumim pentru multe alte persoane (credite), care au furnizat imagini pictura si informatii muzeu.

Bucurati-va de arta Elisabeth Louise Vigee Le Brun.

Kevin J. Kelly
kjkelly@batguano.com
Tucson, ArizonaIndex to Art Pages | Vigée Le Brun's Home Page | Vigée Le Brun's Gallery